betere better

10 tips voor een betere high


Als cannabis consument wil je natuurlijk het beste uit je sessie halen. Wanneer je regelmatig cannabis gebruikt begin je wellicht tolerantie voor THC op te bouwen, waardoor de intensiteit van je high vermindert. Maar het kan ook voorkomen dat de kwaliteit van je stash lager is dan dat je gewend bent. Bij cannabis is er ook een duidelijke grens als het gaat om effectiviteit. Wanneer je een betere high wilt heeft het geen nut om meer cannabis te gaan roken, dit werkt vaak zelfs averechts, maar wat kun je dan doen? Hier zijn 10 tips om je high nieuw leven in te blazen:

 1. Mango’s
  Mango’s kunnen je high versterken en zorgen voor een langer effect van de cannabis. Zowel in mango als in cannabis komt de terpeen Myrceen voor. Deze is verantwoordelijk voor het versterken van je cannabis high. Eet wat stukjes mango ongeveer 45 minuten voordat je gaat beginnen met je cannabissessie. Een mango kan ook ideaal zijn voor wanneer de munchies inslaan als gezonde snack en voor een verbeterd effect. 
 2. Edibles
  THC wordt door je lichaam heel anders verwerkt wanneer je het eet dan wanneer je het rookt. Het duurt wat langer voordat de effecten merkbaar worden maar deze houden dan ook een stuk langer aan. Daar komt ook nog bij dat de werkzame stoffen vanuit je maag worden doorgestuurd naar de lever die deze stoffen omzet naar een krachtigere vorm. Hierdoor is het doseren van edibles wel wat lastiger dus begin met mate en verhoog de dosering langzaam indien nodig.
 3. Tolerantie pauze
  Je bouwt een tolerantie op voor cannabis wanneer je het teveel en te vaak gebruikt. Met een tolerantiepauze neem je een korte pauze in je regelmatige cannabisgebruik zodat je je lichaam even rust geeft. Regelmatig je blowpatroon doorbreken en pauzes inbouwen verlaagt je tolerantie, laat je meer effect ervaren, spaart je geld uit en spaart je longen. Hoe langer de pauze, hoe meer je je tolerantieniveau doorbreekt en hoe beter het effect. Uiteraard kun je ook beginnen met het afbouwen van cannabis of een paar dagen pauze nemen.
 4. Beweging
  Wanneer je cannabis consumeert wordt een deel van de THC opgeslagen in het vet in je lichaam. Hierdoor bereik je niet echt een maximale high. Hoe minder vet je in je lichaam hebt hoe minder THC er kan worden opgeslagen. Wanneer je gaat bewegen na een sessie komt de opgeslagen THC sneller vrij en ervaar je een betere high. Ga dus lekker een eindje wandelen buiten of hou een danssessie in je woonkamer.
 5. Thee
  Er zitten verschillende soorten antioxidanten in groene en zwarte thee waaronder catechine. Deze stof bindt zich aan de CB1-receptoren in je hersenen. Dit zorgt ervoor dat de kalmerende en verdovende effecten van de cannabinoïden in cannabis efficiënter werken. Waardoor je een sterke, rustgevende lichamelijke high krijgt.
 6. Bewaren
  Het is belangrijk om je cannabis op de juiste manier te bewaren. Als je dit niet doet zal de kwaliteit en de werking snel achteruit gaan. Het is aan te raden om je cannabis na aankoop in een glazen pot te doen en op een donkere, koele plek te bewaren. Wanneer je de cannabis in het plastic zakje of bakje bewaard zorgt de elektrische geleiding van het plastic ervoor dat het verouderingsproces wordt versnelt. Is je wiet een beetje droog en kruimelig? Stop dan de schil van een citrusvrucht bij je stash voor een paar uur. Dit zorgt voor een betere luchtvochtigheid en komt de smaak ten goede.
 7. Soorten
  Wanneer je altijd hetzelfde soortje rookt kan je lichaam eraan gaan wennen. Als je merkt dat het effect minder is dan dat je gewent bent is het geen verkeerd idee om een keer een andere soort te proberen. Dit hoeft niet per se een sterkere soort te zijn maar je kunt ook een keer wisselen van een indica naar een sativasoort. Zelfs wanneer je een soort rookt met een minder hoog THC gehalte zal je de andere effecten merken.
 8. Vaporizer
  Het overstappen van roken naar vapen kan in het begin even wennen zijn maar zorgt er wel voor dat je alles uit je cannabis kunt halen. Je krijgt geen schadelijke rook meer binnen en de vaporizer zorgt voor een sterkere en puurdere high. Een ander belangrijk voordeel is dat je minder cannabis nodig hebt dan wanneer je een joint draait.
 9. Noten
  Eet een handje noten tijdens je munchies. Noten bevatten niet alleen goede stoffen voor je lichaam maar zorgen ook voor een betere high. De vetten in de noten zorgen ervoor dat je lichaam de stoffen in cannabis sneller opneemt en verlengen de duur van de effecten.

Photo by HighBabe on Unsplash

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.com/wp-content/uploads/2022/05/IMG_4129-scaled.jpg