Bongs bong

Alles over bongs


Iedereen die wel eens cannabis consumeert heeft gehoord van een bong. Voornamelijk in het buitenland is deze manier erg populair omdat je er in één klap zeer high van wordt. Wat een bong ook aantrekkelijk maakt is het gebruiksgemak. Ze zijn snel rookklaar omdat je alleen de bowl hoeft te vullen en die vervolgens te verhitten. Het enige nadeel is dat je water nodig hebt om de bong te laten functioneren, hier moet je dus rekening mee houden wanneer je hem mee wilt nemen.

Wat is een bong?

Je kunt een bong vergelijken met een waterpijp. Voordat je de rook inademt gaat die door een vloeistof waardoor de rook afkoelt en minder zeer doet aan je keel. Een bong heeft vaak een rechte buis met daar onderin een kamer voor water. In de bong steekt vaak een buisje uit, ook wel een downstem genoemd. Bovenop de downstem zit de bowl waar je jouw cannabis in kunt doen. Je hebt ook bongs die uitgerust zijn met een luchtkanaal, een carbhole, die ervoor zorgt dat de rook veel effectiever uit de bong komt.

Wat voor bong kies je?

Het kiezen van een bong kan lastig zijn. Je hebt bongs in verschillende types, materialen, vormen, maten en prijzen. De meeste bongs zijn gemaakt van glas, siliconen of acryl. Deze staan erom bekend dat ze makkelijk te onderhouden zijn. De uiteindelijke keuze van het materiaal van de bong hangt af van hoe vaak en waar je de bong wilt gebruiken. En natuurlijk persoonlijke voorkeur.

Overweeg ook de grootte van de bong. Een grotere bong heeft een grotere kamer wat zorgt voor een andere ervaring dan een kleine compacte bong. Hoe groter de kamer hoe koeler en dieper de inhalaties worden.

Hoe gebruik je een bong?

  1. Om te beginnen, vul je bong met kraanwater. Zorg ervoor dat de downstem 3 tot 7 cm onder water komt te staan.
  2. Verkruimel je cannabis, plaats een gaasje in de bowl en vul vervolgens de bowl losjes met de verkruimelde cannabis.
  3. Wanneer je een carbhole in je bong hebt plaats dan je duim erover heen.
  4. Plaats je mond tegen de opening van de buis, hou een vlam bij de bowl en neem voorzichtig een trekje zodat de kamer gevuld wordt met rook.
  5. Wanneer er voldoende rook in de kamer zit haal je vinger dan van de carbhole of haal de downstem uit de bong en inhaleer de rook.

Schoonmaken

Als je jouw bong goed schoonmaakt en onderhoud, dan blijft de rook goed smaken en kan je bong jarenlang mee gaan. Wanneer je dit niet doet kan dit ook schadelijk zijn voor je gezondheid. De teer en vuiligheid die achterblijft op de bong zitten namelijk vol met bacteriën en soms zelfs schimmels. Reinig je bong na gebruik met wat alcohol doekjes en wattenstaafjes om het makkelijke vuil te verwijderen. Voor het hardere vuil heb je verschillende hulpmiddelen waarmee je de vervelende restjes weg krijgt.

In onze shops hebben we verschillende soorten bongs. Voor ons gehele assortiment kun je langskomen in een van onze shops. Onze medewerkers helpen je graag verder op weg.

Photo by Grav on Unsplash

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.com/wp-content/uploads/2022/05/IMG_4129-scaled.jpg