Edibles

Alles wat je moet weten over edibles


Je kunt cannabis ook eten en/of drinken. Cannabis wordt verwerkt in koekjes, cake, taart, lollies, ijsjes, milkshakes noem het maar op. Over het algemeen wordt voor eetbare of drinkbare cannabis producten het woord Edible(s) gebruikt. Maar waarom zou je dit plantje nou precies verwerken in eetwaren in plaats van het op te roken?

Cannabis eten/drinken is gezonder dan roken

Het is gezonder om cannabis doormiddel van een edible tot je te nemen dan het op te roken. Alle soorten rook zitten namelijk vol met schadelijke stoffen. Ook de rook van cannabis. Denk hierbij aan teer, koolmonoxide etc. Zelfs als je geen tabak gebruikt en geen nicotine binnen krijgt, blijft rook schadelijk. Wanneer je cannabis eet, heb je geen last van deze giftige stoffen in je longen. Hierdoor is het eten of drinken van edibles een stuk gezonder dan het roken van cannabis.

De spijsvertering werkt trager dan de luchtwegen

Waar je bij het roken nagenoeg meteen iets merkt van de cannabis, duurt het wanneer je een edible neemt duurt het al gauw een half uur tot twee uur voordat je iets voelt. Dit heeft te maken met de manier waarop cannabis het lichaam binnen komt. Wanneer je een joint rookt gaan de werkzame stoffen via de longen naar je bloed. De luchtwegen werken ontzettend snel. We kunnen nu eenmaal niet zo héél lang zonder zuurstof. Hierdoor gaat de opname van de werkzame stoffen in de cannabisrook óók snel en voel je het dus binnen een paar minuten. Bij edibles moeten de werkzame stoffen worden opgenomen door middel van je spijsvertering. De spijsvertering werkt veel langzamer dan de luchtwegen. We kunnen in verhouding namelijk best wel een tijdje zonder eten en/of drinken. De opname van de werkzame stoffen door het te eten duurt, langer, maar ook de werking is langer. Daar komt nog bij dat de werkzame stoffen vanuit de maag worden doorgestuurd naar de lever die deze stoffen omzet naar een krachtigere vorm. Ook hierdoor blijf je de high langer en sterker voelen.

Het vinden van de juiste dosering

Wanneer edibles nieuw voor je zijn is het misschien lastig om te bepalen welke dosering cannabis het beste bij jou past. Iedereen reageert namelijk anders op elke vorm van cannabisconsumptie en dus ook anders op edibles. Bovendien zit er een lange tijd tussen het innemen van edibles en het merkbaar voelen van het effect. Begin daarom altijd met een kleine hoeveelheid! Wanneer je na ongeveer een uur nog niks voelt, kun je de dosering iets verhogen door nog wat meer in te nemen. Wat ook een rol speelt is of je van tevoren als iets hebt gegeten of dat je de edible op een lege maag consumeert.

Als stelregel geldt: Doe rustig aan! Meer nemen kan altijd nog!

The Grass Company heeft wiet- en hasj-koekjes in het assortiment. Voor de beginner wordt een half koekje aangeraden terwijl een ervaren gebruiker vaak een koekje in zijn geheel kan nemen.

Waarom zijn veel edibles vet?

THC is nauwelijks oplosbaar in water. Daarom is bij het maken van edibles altijd een vorm van vet nodig zoals olie of boter. Ook kan de gelijktijdige inname van vetrijk voedsel de opname van de werkzame stoffen verbeteren. Daarom wordt cannabis meestal verwerkt in producten op basis van vet zoals cake, brownies of koekjes. En wil je thuis wietthee trekken dan kun je ook het beste een flinke hoeveelheid volle melk in je thee doen.

Teveel gegeten, wat nu?

Wanneer je nu toch te veel neemt van een edible bestaat er en kleine kans dat je een “bad trip” krijgt. Je kunt deze te heftige effecten tegen gaan door het eten en/of drinken van zoetigheid. Het is dan ook belangrijk dat je je zo comfortabel mogelijk voelt. Ga lekker zitten of liggen, ontspan je en concentreer je op een diepe en gecontroleerde ademhaling. Zorg dat je voldoende frisse lucht krijgt en vergeet bovenal niet dat je over een paar uur weer nuchter bent en dat het allemaal weer goedkomt. Ook het nemen van wat CBD, die andere bekende werkzame stof die wordt gewonnen uit cannabis, kan helpen. CBD gaat de psychoactieve effecten van THC tegen. Mocht je een flesje CBD-olie in huis hebben dan is het handig deze bij de hand te houden. Merk je dat je toch een te heftige reactie hebben op je edible dan kun je een wat druppels CDB-olie nemen zodat je weer een gebalanceerd effect krijgt.

In onze shops hebben we verschillende soorten edibles. We hebben hasj- en wietkoekjes, hasj-en wietmilkshakes en zelfs hasj- en wiet oreo cheesecake. Al deze edibles kun je eten in onze shops maar ze zijn ook beschikbaar voor take-out. Let op: vanwege het corona virus is onze keuken tijdelijk gesloten.

(Foto door Food Photographer | Jennifer Pallian op Unsplash)

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.com/wp-content/uploads/2020/08/terre-di-cannabis-rcjZYEHFgKE-unsplash.jpg