pijpjes pipes

Alles over pijpjes


Pijpjes zijn al jaren een populaire manier om cannabis te consumeren bij menig cannabis liefhebber. Ze zijn discreet, makkelijk mee te nemen en simpel in gebruik. Vroeger werden ze voornamelijk gemaakt van hout, maar tegenwoordig kun je ze vinden in allerlei soorten, maten en kleuren. Puurpijpjes zijn ideaal voor wanneer je over wilt stappen naar tabak vrij consumeren. Je doet er gewoon wat cannabis in, steekt hem aan en genieten maar!

Wat is een pijpje?

Een pijpje bestaat uit een bowl, een ronde kom die diep genoeg is om je cannabis in te doen, en een luchtdicht kanaal die rook en lucht door een mondstuk blaast. Sommige pijpjes hebben nog een luchtkanaal, een carbhole, waarmee je kunt afstemmen hoeveel rook je inademt per keer. Wanneer je een pijpje gebruikt is het handig om een screen te gebruiken. Bij sommige pijpjes zit deze er al in en anders kun je deze los halen in een van onze shops. Het gaasje houdt de cannabis en as tegen zodat deze niet in je mond terecht komt.

Wat voor pijpje kies je?

Puurpijpjes zijn er in verschillende soorten en maten. Het materiaal is ook belangrijk om rekening mee te houden. Veel rokers hebben een voorkeur voor glazen pijpjes, die zijn makkelijk schoon te maken, maar je hebt ook pijpjes van metaal, hout en klei. Elk materiaalsoort zorgt weer voor een andere unieke rooksmaak. Metalen pijpjes zijn vaak het goedkoopst en het stevigst terwijl hout een intensere smaak geeft.

Hoe gebruik je een pijpje?

  1. Pak je pijpje, je cannabis, een grinder (als je die hebt) en iets om je bowl mee aan te steken.
  2. Vermaal je cannabis losjes, vermaal het niet te fijn anders verbrand je de cannabis te snel.
  3. Leg eerst de screen in je pijpje wanneer die er nog niet in zit en stop daarna de cannabis in de bowl. Druk hem stevig aan maar niet te strak want er moet nog wel lucht doorheen kunnen.
  4. Wanneer je een carbhole in je pijpje hebt plaats dan je duim erover heen.
  5. Steek de cannabis aan, adem in en til je duim op om de rook te laten ontsnappen.

Schoonmaken

Het is erg belangrijk om regelmatig je rookgerei schoon te maken. Wanneer je dit niet doet smaken je hijsjes minder lekker en kan het uiteindelijk ook schadelijk zijn voor je keel. Hoe vaak je je pijpje schoon moet maken is afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt. Spoel je pijpje na elk gebruik af om te voorkomen dat de teer en hars vast blijven plakken.

In onze shops hebben we verschillende soorten pijpjes. Voor ons gehele assortiment kun je langskomen in een van onze shops. Onze medewerkers helpen je graag verder op weg.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.com/wp-content/uploads/2021/02/grav-FvwjwUyaTbM-unsplash.jpg