coronavirus

COVID-19 coffeeshop hygiëne en veiligheid maatregelen


Het zijn onduidelijke tijden in Nederland sinds het coronavirus rondwaart. Steeds meer mensen vragen zich af welke maatregelen ze moeten nemen om gezond en veilig te blijven. Ook de bezoekers van de coffeeshops moeten zich aanpassen. We krijgen voortdurend vragen over hoe het nu geregeld is met cannabis en de coffeeshops in deze moeilijke tijden.

Om het allemaal wat duidelijker te maken hebben we de meest gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet.

Update 28-05-2021

Vanaf 5 juni gaat stap 3 van kracht. Dit houdt in dat de afhaalbalies van onze shops om 22:00 u sluiten, dit was voorheen 20:00 u. Onze restaurants gaan vanaf 15 juni weer open conform de voorwaarden vanuit de overheid.

Update 28-04-2021

Het openingsplan is van kracht gegaan met als eerste het einde van de avondklok en de opening van de terrassen. Wij hebben geen terrassen bij onze shops dus je kunt nog niet bij ons zitten. Onze shops sluiten nog steeds om 20:00u.

Update 23-02-2021

De lockdown en avondklok blijven van kracht tot en met minstens 15 maart. Het advies is om niet naar drukke plaatsen te gaan. Kom dus, wanneer mogelijk, op rustige tijden naar een van onze shops.

Update 02-02-2021

De lockdown is weer verlengd tot en met minstens 3 maart. Ook wordt de avondklok verlengd tot en met minstens 3 maart. Dit houdt in dat je na 21:00 u niet meer over straat mag zonder geldige reden en verklaringsformulier. Onze afhaalbalies blijven gewoon geopend en al onze shops sluiten om 20:00 u.

Update 12-01-2021

De lockdown is verlengd tot en met minstens 9 februari. Onze afhaalbalies blijven gewoon geopend en al onze shops sluiten om 20:00 u.

Update 15-12-2020

Onze afhaalbalies mogen gewoon open blijven tijdens de lockdown! Vergeet alsjeblieft niet om afstand te houden, een mondkapje te dragen en veilig te blijven.

Update 15-10-2020

Vanuit de overheid is besloten dat er toch weer strengere maatregelen moeten komen. Dit houdt voor onze shops in dat:

  • al onze shops om 20:00u moeten sluiten.
  • in alle publieke binnenruimtes een mondkapje gedragen moet worden.
  • je nog steeds alleen kunt afhalen bij onze afhaalbalies.
Blijven de shops open?

Ja,.. de overheid heeft bekend gemaakt dat de afhaalbalies van coffeeshops open mogen blijven om illegale handel te voorkomen. Dit houdt in dat je nog wel jointjes en/of tot 5 gram cannabis kunt halen.

Maar… deze zal je wel thuis moeten consumeren. De overheid heeft besloten om alle horeca ondernemingen per direct te sluiten. Dit geldt dus ook voor het horecagedeelte van de coffeeshops. Het is dus niet mogelijk om binnen gezellig een jointje te roken samen met wat eten of drinken. Het is zelfs zo dat van iedereen wordt verwacht om zo snel mogelijk weer weg te zijn.

Welke maatregelen worden er genomen om het afhalen zo veilig mogelijk te houden?

In onze shops mogen maar een paar mensen tegelijkertijd naar binnen. Ook hebben we een aantal regels opgesteld zodat het voor iedereen veilig blijft om een jointje te halen.

  • Houdt je aan het maximum aantal mensen dat bij onze shops binnen mag. Wacht rustig op je beurt en houdt afstand van anderen bij het wachten.
  • Houdt ook binnen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • leg wanneer je contant betaalt het geld op de balie, zodat er geen contact hoeft te zijn tussen jou en de medewerker.
  • Vertrek na je aankoop direct. Maak geen praatje met onze medewerkers, en er mogen binnen geen consumpties worden genuttigd. Ook geen cannabis.
  • Heb je griep- of verkoudheidsverschijnselen, blijf thuis en kom niet naar onze shops.
  • Onze portiers mogen je weigeren om de veiligheid te garanderen voor onze medewerkers en de andere bezoekers.

Daarnaast volgt ons team zeer strenge hygiënerichtlijnen. Ze wassen met grote regelmaat hun handen en ook de deurklinken en het pinautomaat worden zeer vaak schoongemaakt met alcohol.

Staan er nu rijen buiten de shops?

Het is mogelijk dat er op bepaalde tijden en bepaalde dagen een rij voor de deur staat. Zoals je hebt kunnen lezen vragen wij iedereen om de shop direct te verlaten nadat ze een aankoop hebben gedaan. Zo kan de volgende naar binnen en gaat de doorloop wat sneller.

Is het mogelijk om online te bestellen?

Het online bestellen en opsturen van onze producten is helaas niet mogelijk binnen de huidige wetgeving. Iedereen die graag wil genieten van een joint is dus genoodzaakt om naar de shops te komen om daar af te halen.

Heb je nog verdere vragen en zijn ze in dit artikel niet benoemd? Via onze website kun je een contact formulier invullen en via social media zijn wij ook bereikbaar.

Foto door Miguel Á. Padriñán van Pexels

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.com/wp-content/uploads/2022/05/IMG_4129-scaled.jpg