temperatuur temperature

Vape | Pas je high aan met de temperatuur van je vaporizer


Door te spelen met de temperatuurinstellingen leer je jouw vaporizer goed kennen. Elke vaporizer is weer anders en heeft dus ook verschillende temperatuurinstellingen. Sommige vaporizers hebben vaste instellingen waar je bij andere modellen de temperatuur handmatig kunt instellen.

Wat is de beste temperatuur?

Het bepalen van de beste temperatuur hangt af van verschillende variabelen. Welke soort ga je verdampen, welk resultaat wil je bereiken en waar ligt je persoonlijke voorkeur. Bij een lage temperatuur (onder 180°C) krijg je voornamelijk terpenen binnen. Terpenen zijn de natuurlijke stofjes die ervoor zorgen dat planten een karakteristieke geur en smaak hebben. Bij hogere temperaturen (rond 200°C) ga je het effect van de cannabinoïden meer voelen. Wanneer je hoger gaat dan 230°C ga je over op verbranding wat ten koste gaat van je vape sessie.

We raden aan om te vapen op een temperatuur tussen 180°C en 210°C. Zo behoud je alle belangrijke stoffen en smaken. Ga ook zeker zelf experimenteren met de temperaturen om het gewenste effect te krijgen.

De temperaturen voor hasj

Wanneer je hasj wilt gaan verdampen is het allereerst belangrijk dat je kijkt of jouw vaporizer wel geschikt is om hasj te vapen. Verder moet je er ook rekening mee houden dat hasj gemiddeld een hogere temperatuur nodig heeft om alle cannabinoïden te verdampen. Vanaf 180°C krijg je een milde high, zet je de temperatuur wat hoger dan krijg je al een meer typische hasj-high. Rond de 200°C krijg je het beste effect met de sterkste high. Ga niet hoger dan deze temperatuur anders ga je over op verbranding.

Let op: hasj wordt vloeibaar wanneer het wordt verhit. Het is aan te raden om ontgomde hennepvezel te gebruiken. Van deze hennepvezel proef je helemaal niks en het zorgt ervoor dat je hasj niet gaat lekken in je geliefde vaporizer. Je bedekt de onderkant van de kruidenkamer met een laagje hennepvezel, legt daarop de klein gesneden hasj en je kunt beginnen met vapen.

Wat doe je met gevapete toppen? (AVB)

Wanneer je na een sessie ja vaporizer weer leeg maakt gooi je kruiden dan niet weg! Je kunt ze niet nog een keer gebruiken in je vaporizer maar je kunt er wel lekkere edibles van maken. Het enige wat je hoeft te doen is je AVB (already vaped bud) toe te voegen aan je bestaande ingrediënten. Je toppen zijn namelijk al gedecarboxyleerd door de vaporizer.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.com/wp-content/uploads/2020/03/pills-on-blue-background-3936369.jpg