vaporizer

Vape | Vind de juiste vaporizer voor jou


Cannabis verdampen met een vaporizer wordt steeds populairder. In plaats van de cannabis in brand te steken en de rook in te ademen verwarm je de cannabis tot een kleine 200 graden Celsius. Hierdoor verdampen de werkzame stoffen op de cannabis en kun je deze damp inademen. We weten allemaal dat rook erg slecht voor je is. Daarom is deze manier van cannabisconsumptie een stuk minder schadelijk dan het klassieke roken. Wij raden iedere cannabisconsument aan om over te stappen van roken op verdampen!

Er komen steeds meer verschillende vaporizers op de markt. Maar welke is nu geschikt voor jou? Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten wanneer je een vaporizer gaat aanschaffen. Wij helpen je hiermee graag op weg en hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Kies je een elektrische vaporizer of een butaan-vaporizer (met gas)?

In de basis zijn er twee soorten vaporizers: Elektrische vaporizers en Butaan Vaporizers.

Een elektrische vaporizer gebruikt elektriciteit om door middel van een verwarmingselement de cannabis te verhitten. Ze zijn zeer gemakkelijk te gebruiken omdat je de temperatuur, waardoor de intensiteit van elke sessie kan wordt bepaald, zeer goed kunt controleren. Ook heb je bij elektrisch verdampen een zeer laag risico dat je de cannabis toch verbrandt. De nadelen van een elektrische vaporizer zijn dat ze vaak duurder zijn dan butaan-vaporizers. Daardoor zit je vast aan het opladen van de accu of batterijen.

We hebben een heel assortiment aan verschillende elektrische vaporizers. Van super-de-luxe topkwaliteit zoals de Mighty van Storz & Bickel tot kleine, discrete instapmodellen zoals de Airvape XS Go. En heel veel daar tussen in!

Bij een butaan-vaporizer gebruik je vuur van bijvoorbeeld een gasaansteker om de cannabis te verwarmen. Vuur heeft natuurlijk een zeer hoge temperatuur waardoor deze vaporizers een zeer korte opwarmtijd hebben. Dit zorgt er weer voor dat je een intensere damp met meer smaak krijgt. Butaan vaporizers zijn makkelijk in onderhoud . Ook hoef je je geen zorgen te maken over het opladen van batterijen of het vervangen van onderdelen. Het grote nadeel van deze vaporizers is dat je meer moet oefenen om met vuur de temperatuur te controleren. Bij een elektrische vaporizer kun je simpelweg een bepaalde temperatuur instellen. Terwijl je bij een butaan vaporizer zelf leren om de cannabis met een vlam te verwarmen zonder hem te heet te maken. Dit is in het begin soms lastig waardoor sommige mensen de damp als te intens ervaren. Bovendien heb je het risico op verbranding van je cannabis wanneer je het te lang opwarmt.

De meest populaire butaan-vaporizer in ons assortiment is de Vapcap. Hij is simpel, klein, discreet en werkt in principe met elke warmtebron. Het snelste warmt hij op met een torchlighter, in zo’n 10 seconden. Natuurlijk kun je ook een gewone aansteker gebruiken, je gasfornuis of hem in een kampvuur houden. De Vapcap is heel basic maar kan worden uitgebreid met verschillende accessoires.

Hoe precies wil je de temperatuur kunnen instellen?

De hoogte van de temperatuur is van groot belang wanneer je het meeste uit je cannabis wilt halen. Zoals hierboven al gezegd wil je je cannabis niet laten verbranden. Bij de meeste vaporizers kun je de temperatuur instellen. Maar het hangt van het model af hoe exact je deze kunt instellen.

De PAX III is een van de modellen in ons assortiment waarbij je de temperatuur heel erg nauwkeurig kunt instellen. Buiten de vier standaard temperaturen op het apparaatje zelf kun je bij de PAX III een app downloaden (let op: alleen voor android). Zo krijg je via je telefoon veel meer verschillende temperaturen om in te stellen. Hier zit natuurlijk ook een prijskaartje aan en daardoor zit deze in het hogere prijsklassement. De PAX III warmt in 15 seconden op tot de laagste temperatuurstand. Hij vibreert zodra hij op temperatuur is en klaar voor gebruik. De temperatuurstanden zitten tussen de 180 en 215 graden Celsius.

Is de vaporizer voor thuis gebruik of voor on-the-go?

In principe zijn alle vaporizers geschikt voor thuis gebruik. Maar er zijn ook speciale table-top modellen die speciaal voor thuis gebruik zijn gemaakt. De Arizer Extreme Q is het beste table-top model in ons assortiment. Omdat hij is gemaakt voor thuis op tafel werkt hij op netstroom in plaats van met batterijen. Waardoor je nooit last hebt van lege batterijen of accu’s die moeten worden opgeladen. Hij heeft allerlei leuke extra opties. Zo kan hij naast gebruikt te worden met een standaard mondslang ook ballonnen opblazen. Hij heeft een afstandsbediening, veel temperatuursopties en een automatische timer waarbij het zichzelf uitzet na een bepaalde tijd.

Ben je op zoek naar een vaporizer voor on-the-go dan kom je al snel uit bij vaporizers met een batterij of accu. Draagbare vaporizers zijn over het algemeen wat goedkoper dan een tafelmodel. Daar staat wel tegenover dat de functionaliteit vaak wat meer is gelimiteerd en dat ze vaak een wat minder nauwkeurige temperatuurregeling hebben.

Wil je ook hasj kunnen consumeren?

Hoewel het heel goed mogelijk is om hasj te verdampen met een vaporizer zijn helaas zijn niet alle vaporizers geschikt voor hasj. Hasj wordt namelijk olie-achtig en plakkerig wanneer het wordt verhit. Deze olie kan door de verhittingskamer lekken en op plekken terecht komen waar het slecht is voor je apparaat. Hierdoor is ook niet alle hasj even geschikt om te vaporizen. Voor de beste vaporizer hasj moet je op zoek gaan naar brokkelige hasj. Doe altijd research voordat je hasj in je vaporizer stopt! Een handigheidje bij het verdampen van hasj is het gebruik van hennepvezel. Je verpakt je korreltjes hasj in wat hennepvezel waardoor de olie-achtige plak in de hennepvezel terecht komt in plaats van in je vaporizer. En je proeft helemaal niks van deze vezel.

Een van de vaporizers in ons assortiment die ook geschikt is voor hasj is de Storm Vaporizer pen. Het is een wat goedkoper model en daardoor wat minder makkelijk en uitgebreid dan andere high-end modellen (slechts 5 pre-set temperatuursinstellingen). Maar toch is het voor zijn prijs een prima apparaat met een lekkere vape en bovendien goed te gebruiken met hasj in combinatie met hennepvezel. Ook de Vapcap kan prima gebruikt worden met hasj en hennepvezel, en omdat de Vapcap zo ontzettend simpel in elkaar zit, en geen elektronica bevat zijn er zelfs ervaren gebruikers die de hasj er zonder hennepvezel in stoppen.

Kortom in de rookvrije wereld die ‘verdampen’ heet is er voor ieder wat wils.

Voor ons gehele assortiment vaporizers kun je langskomen in een van onze shops. Onze medewerkers helpen je graag verder op weg.

 

(Foto van Grav op Unsplash)

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.com/wp-content/uploads/2020/06/Glazen-plaat.jpg