Toelatingseisen


Buitenlanders kunnen vanaf maart een half jaar lang weer cannabis kopen in de Tilburgse coffeeshops. Dit kan omdat de gemeente het zogeheten ingezetenencriterium (i-criterium: je mag alleen in een coffeeshop kopen als inwoner bent van Nederland) niet handhaaft.
Mag ik een coffeeshop van The Grass Company binnen?

Elke stad in Nederland heeft andere regels over wie coffeeshops mogen bezoeken en wie niet. In principe geldt in heel Nederland dat iedereen die een coffeeshop binnen wil minimaal 18 jaar oud moet zijn en in Nederland moet wonen. Daarnaast kun je alleen binnenkomen op vertoon van een geldig identiteitsbewijs. Vooral de laatste voorwaarde kan per stad anders zijn. The Grass Company is gevestigd in Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. In beide steden gelden er andere regels wat betreft de toegang tot coffeeshops. Dit kan verwarrend zijn. Daarom vind je hier een overzicht van de regels per stad.

Wanneer je in onze shop binnen bent, verwachten we natuurlijk wel dat je je aan onze huisregels houdt.

Tilburg

In Tilburg zijn de regels voor bezoekers van coffeeshops soepel. Iedereen die achttien jaar of ouder is mag op vertoon van zijn/haar identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) de coffeeshop binnen. Het Nederlandse identiteitsbewijs is geldig tot één jaar na de vervaldatum. Ook een rijbewijs geldt als een geldig legitimatiebewijs. Voor buitenlandse bezoekers geldt wel dat het legitimatiebewijs geldig moet zijn.

Toegang tot coffeeshops in Tilburg:

  • 18+ & Identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart, niet ouder dan één jaar)
  • 18+ & Geldig rijbewijs
‘s-Hertogenbosch

In ’s-Hertogenbosch zijn de regels helaas strenger en moet je buiten 18+ ook kunnen aantonen dat je een inwoner van Nederland bent. Heb je een geldig Nederlands identiteitsbewijs (I.D.), zoals een Nederlands rijbewijs, dan kun je onze shops binnen op vertoon van dit I.D. Heb je geen Nederlands ID maar woon je in Nederland, bijvoorbeeld als expat of uitwisselingsstudent, dan moet je dit kunnen aantonen.

Dit doe je door naast een geldig ID een van de volgende documenten te tonen:

  1. Een geldige zorgpas van een Nederlandse zorgverzekeraar. De geldigheid van het pasje moet op het pasje te zien zijn!
  2. Een uittreksel van de Basisregistratie van Personen (BRP of, in sommige gemeenten, GBA), van de gemeente waarin jij woont te tonen. Dit uittreksel mag niet ouder dan één jaar zijn! Je kunt een dergelijk uittreksel bij het gemeentehuis van jouw lokale gemeente aanvragen. Vaak kan dit ook online worden aangevraagd. Woon je in ‘s-Hertogenbosch, dan kun je het BRP hier online bestellen.
  3. Een loonstrook of salarisspecificatie van je Nederlandse werkgever van maximaal 3 maanden oud.

Toegang tot coffeeshops in ‘s-Hertogenbosch:

  • 18+ & Geldig Nederlands ID
  • 18+ & Geldig ID & geldige zorgpas 
  • 18+ & Geldig ID & uittreksel BRP (niet ouder dan één jaar) 
  • 18+ & Geldig ID & loonstrook of salarisspecificatie (niet ouder dan drie maanden) 

 

 

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen
https://thegrasscompany.com/wp-content/uploads/2024/02/IMG_4095-scaled.jpg